Slik lager du god presskannekaffe

Å tilberede kaffe i presskanne er både enkelt og stemningsfullt. Presskanne gir en smaksrik og aromatisk kaffe, og er perfekt til lange helgefrokoster eller når du får gjester.

Steg for steg

friele presskanne 1
icon 1
Det kan være lurt å forvarme presskannen, ellers blir kaffen fort kald. Fyll varmt vann i kannen, og la den stå mens du koker opp vann.
friele presskanne 2
icon 2
Kok opp kaldt, friskt vann. Mål opp riktig mengde kaffe i presskannen. Vi anbefaler 60 gram kaffe (6 strøkne måleskjeer) pr liter vann, som gir en god og fyldig kaffe. Ha så i riktig mengde vann.
friele presskanne 3
icon 3
Rør godt, og sett på stempelet i øvre stilling mens kaffen trekker. Presskannekaffen anbefales å trekke i 6 minutter. Om ønskelig kan man fjerne deler av skummet etter noen minutter, da dette inneholder en del bitterstoffer.
friele presskanne 4
icon 4
Press ned stempelet, og server kaffen straks. Da smaker den aller best!

Visste du at …

Du også kan benytte filtermalt kaffe i presskanne? Da bør trekketiden reduseres til rundt 4-5 minutter, men smaken blir like god!

friele monogram white hires