Kaffetrakteren er fortsatt veldig populær og er like god til både til hverdag og fest. De beste trakterne er de som er godkjent av Norsk Kaffeinformasjon
Steg for steg
Ha filterpapir i holderen og skyll filteret lett. Dette fjerner papirsmaken fra filteret, og du får en renere og bedre kaffesmak. Vi anbefaler hvitt filterpapir som gir mindre papirsmak og er mer miljøvennlig.
Mål opp riktig mengde friskt, kaldt vann og hell i kaffetrakteren. 60 gram kaffe (6 strøkne måleskjeer) pr liter vann gir en god og fyldig smak. Dette tilsvarer ca 8 kopper kaffe.
Rist filterholderen så kaffen fordeler seg jevnt i filteret slik at all kaffen kommer i kontakt med vannet.
Slå på trakteren og vent til kaffekolben er full, og kaffeduften brer seg.
Filterkaffe smaker aller best når den er nytraktet. Server derfor straks og helst i løpet av 30 minutter for å unngå at kaffen blir besk. Vi håper det smaker!
Visste du at …
Når traktekaffen er klar, bør den ikke bli stående på varmeplaten. Da kan kaffen få en brent smak. Ha den heller over i en termokanne.