Cappuccino Tiramisu

Porsjoner: 6
Varighet:
90 minutter
Vanskelighet: Middels

Tiramisu er en anerkjent og velsmakende italiensk dessert som passer perfekt å servere som dessert til kaffeglade gjester!

Ingredienser

  • 3 stk​ Friele Cappuccino-poser
  • 2,5 dl​ Kokende vann
  • 2 ss Konjakk eller amaretto
  • 250 g​ Mascarponeost
  • 250 g​ Tykk vaniljesaus
  • 200 g​ Fingerkjeks (ladyfingers)
  • 1 - 2 ss​ Kakaopulver
  • Revet mørk sjokolade, til servering

Fremgangsmåte

  1. 01

    Bland Cappuccino-posene og kokende vann i en bolle. La det kjøles litt ned.​

  2. 02

    Tilsett 2 ss brennevin og rør rundt.​

  3. 03

    Visp mascarpone, og pisk deretter inn vaniljesaus og resten av brennevinet til det blir en jevn røre.​

  4. 04

    Knekk eller kutt fingerkjeksene for å passe til glassene. Dypp halvparten av kjeksen raskt i den flytende væsken, og legg i bunnen av de seks glassene.​

  5. 05

    Legg så et lag med fingerkjeks sammen med halvparten av kakaoen, og hell over halvparten av mascarpone-blandingen.​

  6. 06

    Legg så et nytt lag med de dyppede fingerkjeksene på toppen av mascarpone-blandingen, dryss på mer kakao og topp med resten av mascarponen.​

  7. 07

    Dekk til og avkjøl i minst en time, eller over natten.​

  8. 08

    Server med revet sjokolade på toppen.