Caffé Macchiato

Translation not found for item: '/Recipe/Yield' for language: nb-NO: 1
Varighet:
5 minutter
Translation not found for item: '/Recipe/Difficulty' for language: nb-NO: Lett
Translation not found for item: '/Recipe/Tools' for language: nb-NO
  • Melkeskummer / Franskpresse / Visp

Caffé Macchiato eller espresso macchiato er en espresso med litt melk i. Ordet macchiato på italiensk betyr markert. Espressoen "markeres" med en spiseskje melkeskum på toppen.


Espresso er en tilberedningsmetode som blir brukt som base til mange ulike kaffedrikker. Les hvordan du lager espresso her.​

Translation not found for item: '/Recipe/Ingredients' for language: nb-NO

  • 4 cl ​Espresso
  • Helmelk, skummet

Translation not found for item: '/Recipe/Steps' for language: nb-NO

  1. 01

    Lag espresso med espressomaskin eller Bialetti-kanne.​

  2. 02

    Varm opp melken på komfyren før du skummer. Omkring 60 grader er perfekt: Da er melken varm, men ikke kokende.​

  3. 03

    Skum melken med ønsket metode til skummet blir «lett og luftig». Bruk en melkeskummer, franskpresse eller visp for å skumme melken. ​

  4. 04

    Bruk en skje til å fjerne toppen av skummet (tørrskum) og legg det på toppen av espressoen.